Το αγουρέλαιο αυτό παράγεται στους βιολογικούς ελαιώνες της Οικογένειας Σκούρτη στο Χιλιομόδι Κορινθίας και η ποικιλία της ελιάς είναι «Μανάκι» . Από την εποχή του Ιπποκράτη (400 π.Χ.) το «πρωτέλαιο» ή αγουρέλαιο Θεωρείται φάρμακα για πολλές ασθένειες. Οι σύγχρονες έρευνες και μελέτες απέδειξαν ότι τα δύο στοιχεία που υπάρχουν μόνο σ’ αυτό, η αλαιασίνη ισχυρό αντιοξειδωτικό και η ελαιοκανθάλη αντιφλεγμονώδες είναι ιδανικά για τα καρδιαγγειακό σύστημα, την χοληστερόλη, τον διαβήτη, κ.α. Μετά την πάροδο 6-7 μηνών οι ιδιότητες αυτές χάνονται και το αγουρέλαιο έχει όλα τα καλά στοιχεία ενός βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.